Konceptet, ”Cooling Station” fra Vortex, er en fantastisk, forfriskende og kølende oase med få elementer og mekanisk aktivering, der kan placeres overalt i byrum og parker.

En forfriskende og kølende oase til fælles glæde

Næsten alle mennesker, især børn, elsker at lege med vand. Det er fascinerende og vand tiltrækker os alle, særligt når solen skinner bare lidt.

Tænk tilbage på din barndom. Legede du gladest med haveslanger, vandspande og vandpistoler, eller var du mere til soppebassiner og svømmehaller? Oplevede du også, at alle børnene i nabolaget samlede sig omkring den slags oaser på de varme sommerdage?

Sådan er det også i dag. Vand tiltrækker …


Urban Water Spot
Det nye koncept fra Vortex blev først introduceret i Quebec, New York og Barcelona og installeret i mindre byrum og parker. Det er steder på 50-100 m2 og blot nogle få redskaber, der skaber stor begejstring i de lokale miljøer, fordi de giver mulighed for forfriskende og kølende vandleg fra foråret, henover sommeren og ud på sensommeren.

Et ”Cooling Station Spot” installeret i New York City.

 

Konceptet tilbyder også følgende:


Interaktivitet

Redskaber og vandeffekter kan tilpasses det specifikke sted og tilbyder interaktiv vandleg. En række af redskaberne kan drejes og roteres, og flere af de sjove springvand giver mulighed for samarbejde og teamwork.


Tilgængelighed

Fundamentet er fliser, børstet beton eller andet fast underlag i samme niveau på hele området. Dette giver fin tilgængelighed for alle, også handicappede i kørestol eller andre med motoriske udfordringer. Her kan alle lege med til fælles glæde.


Sociale værdier

Investering i lokale byrum og udeområder, særligt med mulighed for forfriskende og kølende vandleg, har stor værdi for byens borgere. Ikke alle har lyst til, (eller mulighed for), at bevæge sig længere væk for at blive kølet ned på varme dage og mange nyder at kunne blive hjemme i nabolaget. Vi ved, at særligt børnefamilier meget gerne opsøger vandleg og gerne opholder sig længere på stedet, når børnene er glade og godt underholdt. De lokale herlighedsværdier stiger og lokale erhvervsdrivende værdsætter større omsætning i forfriskninger.


Varmeø-effekt

Det er varmt i byerne i disse år og det bliver ikke en mindre udfordring fremover. Et ”Cooling Station Spot” kan lette på varmetrykket, med forfriskende og kølende vandleg og lokal fordampning. Vi har eksempler på lokal sænkning af temperaturen på 6-8 grader i indeklemte byrum.


Let lokal tilpasning

Belægning, farver og redskaber kan tilpasses noget nær uendeligt, så stedet passer ind i det lokale bymiljø, det lokale udtryk og særlige ønsker på stedet.


Installation og drift

Investering i et ”Cooling Station Spot” er en attraktiv løsning, særligt sammenlignet med de mange stærke værdier. Der er minimal mekanik under jorden, installationen er ukompliceret og anlægget er let at servicerer. Der er nem adgang til teknikken, og drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne er lave.

Har du spørgsmål, et konkret projekt eller lyst til at høre mere, så tøv ikke med at kontakte CADO, der er dansk agent for løsningerne fra Vortex. Vi tegner og fortæller meget gerne om alle glæderne ved vandleg.


Se video her